:
 
 

Танцов уъркшоп по импровизация стартира от днес в Derida Dance Center

There are no translations available.

Malgorzata-CO-Lab 1  Поредното работно ателие по съвременен танц от пет последователни такива стартира днес в Derida Dance Center. То ще бъде водено от опитния полски хореограф и танцьор Малгорзата Пиановска, чийто фокус на работа през последните години са импровизацията и контактната импровизация. Тя ще сподели своя опит от множество европейски проекти, в които е участвала с професионално обучаващи се танцьори от България.


  Малгорзата започва да се занимава с танц и спорт като дете и се увлича по разнообразни жанрове– айкидо, капоейра, йога, пилатес, съвременен танц, скално катерене. Това й позволява да изгради богата движенческа култура и развихря въображението й. Най-голямата й слабост стават импровизацията и контактната импровизация. На сцената тя търси срещата между движението и емоцията, концепцията и разгръщането на пространството. Освен активната си работа в областта на съвременния танц, Малгорзата е сертифициран работещ инструктор по пилатес. Има участия и във филмови продукции. 


  Работното ателие обещава да бъде интересно и предизвикателно за участниците. То ще се провежда всеки ден в рамките на седмицата 18-ти – 22-ри ноември от 15.00 до 18.00 часа. Всички любители на това изкуство са добре дошли да наблюдават уъркшопа, който е подкрепен от Столична община и съфинансиран от фондация „Америка за България” и ще приключи с презентация на 22-ри ноември от 18.30 часа.


  Проектът CO-LABOR е финансиран по програма „Култура” на Столична община като част от кандидатурата на София за Европейска столица на Културата през 2019-та. Той ще допринесе за позиционирането на града като дестинация, в която протичат активни междукултурни взаимодействия.


  Derida Dance Center е първият център за съвременен танц и обучение в България. В танцовите студия на центъра се предлагат както модерни и класически класове за професионални танцьори,  така и обучение в различни танцови курсове  за любители.


  Пространството заема важна част в културния живот на София, като регулярно се представят пърформанси и спектакли.
  Derida Dance Center е припознат като надежден партньор в осъществяването на значими проекти, голяма част от които са с участието на доказани международни организации.

Malgorzata-CO-Lab-2