:
 
 

Премиера - Дори и най-нежната кожа / Нулева точка

There are no translations available.

Jungin-lee-residency

Джънгин Лии ще представи резултат от резиденцита си, под формата на публична презентация.
Представянето ще се състои от 21:00 ч. на 18-ти май 2013 г., събота в Derida Dance Center и ще бъде разделено на две части.

Входът е свободен!   Желателна е предварителна регистрация от сайта на танцовия център, понеже местата са ограничени.
http://www.derida-dance.com/qs/bg/component/seminar/?task=3&cid=44

PART 1

 

PART 2

A. Дори и най-нежната кожа (even the softest skin)
Идея и хореография: Джънгин Лий
Танц: Диана Иванова, Милена Виденова, Полина Стоянова

Проектът представя едно пътешествие на тялото в пространството, чието  начало започва в  абсолютен покой  до разстилане мекотата на кожата  му върху пода, преминавайки през последователни енергийни полета и състояния,чрез свободата на движенията. Вдъхновен от цветовете на картини от древно Китайско изкуство, авторът пресъздава една илюзия в търсене  на сетивното и уникалното  в нашето тяло , споделя един опит за  възбуждане на непозната енергия, скрита в най-мекото на вътрешността му (или скрита в най-мекото на самите нас).

B. Нулева точка (Zero point)

Идея, хореография, танц: Джънгин Лий
 
Един процес,поставил началото си от проста импровизация, изследващ основните принципи на отделни части от тялото  в свободно състояние без излишно напрежение и разтягане . Развитието на действието се  фокусира повече върху детайлите на пространството и границата между на емоция и танц.
 


Джънгин  Лий е родена в Сеул, Южна Корея. Учи съвременен танц в университета Кюнг-хи, Южна Корея. Работи с танцовия театър на Сеул, както и за множество международни танцови проекти. Занимава се с хореография и преподавателска дейност. През 2008 г. печели втора награда на конкурса  Tokyo Nakano Dance. Между 2010 г. и 2011 г.  живее и работи в Берлин.
През 2011 г. Джънгин Лии е избрана от хореографа Живко Желязков  след двудневен подбор  в Будапеща да вземе  участие в международната ко-продукция АСА.
През  2012 г. Джънгин Лии  е поканена да се включи в  три проекта на компанията Дерида Денс.


 

Проектът е част от резидентската програма на Derida Dance Center  и е подкрепен от Art Council Korea

 

Zero point