:
 
 

КАРДИОГРАМА- премиера на танцов спектакъл

There are no translations available.

Премиера, която ще ви развълнува

„КАРДИОГРАМА”

1 юни, 21 ч., Дерида Денс Център

kardiograma-dance 2

На 1 юни от 21 ч. в Дерида Денс Център /бул. Сливница 245, етаж 3/ ще се състои премиерата на танцовия пърформанс „Кардиограма“, зад чието осъществяване стоят едни от най-любопитните съвременни артисти – Мартин Пенев, Виолета Витанова, Станислав Генадиев.

Това са имената в две от трите номинации за ИКАР 2013 за съвременен танц и пърформанс. Взаимодействието им по естествен начин предизвиква вълнение и сърцебиене.
Идеята, драматургията, сценографията и звуковата среда в „Кардиограма” са на „дигиталния художник“ Мартин Пенев, който не позволява спектакълът да бъде просто танцов, но го превръща и във визуален пърформанс, където средата е отделен персонаж.

Едновременно ограничаващи и освобождаващи, костюмите са на Мира Петрова, а асистент-продукция е Стефан Дончев. Музиката е съвместна работа на Мартин Пенев и Станислав Генадиев. В пърформанса участва и актрисата Гергана Христова.

kardiograma-dance 1Хореографията и танцът са на тандемът Виолета Витанова – Станислав Генадиев, като това е първият им съвместен проект след спечелването на награда ИКАР 2013 за съвременен танц и пърформанс за „Мишеловката“ в спектакъла „Хамлет“ (реж. Явор Гърдев).
С туптящи танцово-сетивни пулсации, пърформансът посреща зрителите директно в дълбините на психиката на главния герой. Ще го видите изгубен сред собствените му обсесии и лъжливи проекции, които придобиват автономност, плашат го и го привличат. Дали тази автономност ще се окаже съграждаща и спасителна, или ще разруши личността, ще разберете, ако гледате „Кардиограма”.  Три образа и тяхното метафорично присъствие ще се търсят, спасяват, съревновават, танцуват. Как? – ще видим на 1 юни, от 21 ч. в Дерида Денс Център.


Проектът се реализира с подкрепата на СП „Култура“ на Столична община в полза на кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата.

Проектът се реализира с  подкрепата на резидентска програма на Център за съвременен танц "Derida Dance Center".

Желателна е предварителна регистрация от сайта на Derida Dance Center !
Местата са ограничени !

За допълнителна информация, снимки и интервюта,
моля свържете се с екипа на Културна фондация А25 на:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
тел. +359 878 257 966
Кремена Христова
www.a25cultfound.org