:
 
 

ІдезІинтеграция 27.10.2018 г.

There are no translations available.

Чарлз Слендър-Уайт гостува отново в България, за да представи темата за (дез)интеграцията чрез изкуството на съвременния танц на сцената на Театър Азарян.

FACT SF - Relief 04 - Photo by Kegan Marling

При премиерата си, (Дез)интеграция включва четири различни секции: демонстрация на стереотипен „джипси” танц от XIX в., включен в балета Дон Кихот; бързо пътешествие през пасажите на CounterPulse theater; лекция за Ромската история; и пълноценен съвременен танц (видян в по-горе изброените секции).

В идеалната среда, публиката влиза в театъра, вижда „джипси” секцията, преминава покрай изпълнителите, докато пътува от сцената към втора стая, където се провежда лекцията за История на ромите и след това се връща обратно за финалната танцова секция. 

Екипът е готов да работи с уникалните за всеки театър инструменти и може да модифицира работата си спрямо това, с което разполага.

Хореография: Чарълс Слендър-Уайт в колаборация с изпълнителите 

Изпълнители: Киану Брейди, Лиан Бърнс, Михаела Бърнс, Евън Харт Марш, Катрин Нюман, Лиз-Ан Роман Робъртс, Чарлс Слендър-Уайт, Аманд Уайтхед 

Музика: Дан Кантрел

Светлинен дизайн: Дарл Андрю Пакард и Чарлс Слендър-Уайт 

Костюми: Мелиса Кастанеда

Драматургия: Сет Айзън

 

За повече информация-https://www.facebook.com/events/286611828842057/

 

(дез)интеграция се осъществява с подкрепата на фондация Кенет Райн, Комисия по изкуствата Сан Франциско, CounterPulse, Dancers’ Group, Movement Research, the Trust for Mutual Understanding, Държавния департамент на САЩ и индивидуални спонсори на FACT/SF. 

Представлението „(дез)интеграция” на Чарлс Слендър-Уайт е в България с подкрепата на Дерида Денс Център, Фондация Арт Линк, Театър Азарян, Община София, Trust for Mutual Understanding NYC, Посолство на САЩ в София и Trust for Social Achievement (базиран в България).