fullsizeoutput 155a

 
 
 
 
 
 

In Derida Dance Center

CLASH

CLASH!

There are no translations available.

 

CLASH!

Когато класическият и съвременният танц се сблъскат и се появят нови форми

Проектът CLASH! е съфинансиран от Програма Творческа Европа на Европейския съюз.

Пресконференция –20 февруари, 12 ч. 

 Aula Levi della Vida, Dipartimento di Storia Antropologia Religioni Arte Spettacolo - S.A.R.A.S Ex-Vetrerie Sciarra (Via dei Volsci, 122 – 00185 Roma), Sapienza University of Rome 

"CLASH! Когато класическият и съвременният танц се сблъскат и се появят нови форми“ е отражение на дългогодишната работа на Balletto di Roma по отношение на продукцията и разпространението на така наречените „класически“ и съвременни“ системи в областта на танца. Проектът е изследване на смислови категории, които изискват да бъдат дефинирани, дори и все още да не са очертани от гледна точка на анализ на специфични традиции, споделяне на хореографски практики и системи на работа. 

Съществува нужда от изследване на „състоянието на изкуството“ в Европа, със специално внимание не само към най-установените реалности в сферата на съвременното (повечето, намиращи се в Северна Европа), но и към институциите като Balletto di Roma, чието желание е да увеличат своите съвременни продукции, за да могат да работят чрез нови кодове, продукционни модели и връзки с публиката. 

Read more
for-web-site

Отворена покана за "Резидентска програма на Derida Dance Center 2019"

 

Дерида Денс Център отваря покана за артистична резиденция за 2019 г.

Read more
for-web-site

Open Call for Derida Dance Center Residency Program 2019

Derida Dance Center, located in Sofia, Bulgaria, opens a call for an artistic residency in the field of contemporary dance and performance for 2019.

 

Read more
Someone-2

Отворена покана за европейски проект

There are no translations available.

Дерида Денс Център отваря покана за участие в международния проект “Someone from home in the sense of belonging to Europe”.

Derida Dance Center / фондация „Арт Линк“ е една от четирите партньорски организации заедно с Silke Fluegge (Австрия), USTANOVA STUDENTSKI KULTURNI CENTAR (Сърбия) и Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely (Румъния). 

 

Проектът, част от програма „Творческа Европа“ на ЕС и подкрепен от Столична община, ще се реализира в рамките на 2019 година в четирите страни и ще включва резиденции, работни срещи и финални представления с участието на  двама танцьори от всяка страна. Артистичен директор на проекта и хореограф е Силке Грабингер (Австрия), която е известна на българската публика още от 2016 година. (http://www.silk.at/fluegge/silk-fluegge/silke-grabinger.html)

Проектът включва четири резиденции и четири финални представления и ще има следния график:

Read more
MJ-poster-WEB

Miss Julie

Premier dates 16 November (Friday) и 17 November (Saturday) at 7:30 pm

“Miss Julie " is a physical performance, a dissection of the image of the eponymous Strindberg’s play. Breaking internal dialogue between the essence and the model, the inborn and acquired in the constant searching for the possibility of existence.

Read more
obshta

Три представления на два континента представи Дерида Денс Център

There are no translations available.

Спектакълът F63.9 беше представен през изминалия уикенд на гала вечер на Международния танцов фестивал в Пекин. На 24 октомври 2018 г. екипът на компания Дерида - Живко Желязков - арт директор и хореограф, Атанас Маев - мениджър, и танцовите изпълнители - Ясен Попов и Симона Тодорова, замина за своето първо участие в Китай. Тази покана пристигна след успешното представяне на спектакъла по-рано тази година във Ванкувър, Йерусалим и Тел Авив.

Read more
PpZhRDeQ

Falling Through Space - Танцово ателие с Чарлс Слендър-Уайт

There are no translations available.

Заповядайте на 26.10.2018 г.от 09:30 ч. в Derida Dance Centre, за да се включите в танцовото ателие заедно с уникалния Чарлз Слендър-Уайт.

Read more